Snygg på festen – även om du fortfarande ammar

  Jag kan lätt komma ihåg hur det var när jag stod där. Framför spegeln. Före festen. När jag vred och vände mig samtidigt som jag  försökte pressa ner min postgravida kropp  in i en pre- gravidklänning som passat innan jag var gravid. Hur sjutton skulle jag kunna amma i den tighta saken? Hur skulle mina bröst, som nu hade en något större storlek än normalt,  överhuvudtaget få plats utan att det fick mig att se ut som en med ett antal för många billiga plastikoperationer. Vid barn nummer tre hade jag äntligen lärt mig att amning naturligtvis är  vackert och fint, men också lite besvärligt när man ska göra det i festkläder. Här är mina tips, som jag hoppas du kan använda.

  1.      Go simple, but elegant

  Erkänn att din kropp buktar ut mer än den brukar göra och klä dig därefter. Var försiktig med alltför många färger och virriga mönster. Det kan snabbt verka tantigt.

  2. Investera i en bra amnings-behå

  Festen börjar innerst inne med en bra amnings-behå som sitter som den ska. Det finns inget mindre smickrande än en amnings-behå som är för liten och ger dig “bröst- bilringar” på ryggen. Sorry, det finns bara inget bra sätt att säga det på.

  3. Välj rätt och bra material

  Vissa material klistrar sig mot kroppen på ett väldigt osmickrande sätt, så kolla in lite hur dina festkläder faller. Du får också en tendens att svettas lite mer när du ammar, och därför är naturliga material definitivt att föredra.

  4. Slopa dina mammakläder. Du är  INTE gravid längre.

  Det är frestande att leta fram de bekväma mammakläderna, men det är inte bra för självkänslan eller utseendet att komma till festen i kläder från din graviditet.

  5. Amma diskret

  Välj en amningsklänning eller amningströja med en amningsfunktion, så du kan amma diskret utan att behöva sitta med en filt eller med bar överkropp.

  Jag vet att det låter banalt, men det betyder mycket för festhumöret att du har några amme festkläder på dig som du trivs i och som du tycker är fina. Så har i alla fall jag alltid haft det.

  Du kan se några förslag på Amningsklänningar för fest som du kan amma i här på sidan. Hur som helst så hoppas jag att du njuter av festerna under din tid som ammande mamma.

  Trevlig fest!

  This entry was posted in Amningskläder · Amningsklänningar för fest. Bookmark the permalink.
  Go Back
  • Bakom Milkers blogg

   Hej! Jag heter Adelaide, och det är jag som skriver Milkers blogg. På min blogg hittar du artiklar om amning, barn, familjeliv och mer. Själv är jag gift och har tre underbara barn. Det är jag som står bakom design, produktion och kundkontakt hos Milker.

  • Senaste inlägg

  • Följ oss på Instagram

   • Kategorier

   Registrera dig - och få de bästa erbjudanden först.

   Vid registrering belönas du 10 goda råd om amning.