Ska amningen få förstöra nattsömnen?

  Viiiiiiiieeeeeel. Du känner till ljudet och du vet precis vad det betyder. Mors lilla guldklimp är hungrig igen. Trött sträcker du dig ut mot barnet och tänker på att du skulle kunna ge en miljon kronor för en god natts sömn.

  Jag känner till det och jag önskar att jag kunde ge dig det perfekta rådet så att du från och med imorgon fick världens bästa nattsömn. Men det kan jag tyvärr inte. De råden finns helt enkelt inte. Men jag kan ge dig några andra goda råd, så din sömn blir mycket bättre.

  1. Är din baby hungrig?

  Ja. Det är en banal fråga, men jag vet av bitter erfarenhet att en baby som är lite småhungrig baby är en baby som är vaken. Bebisar har perioder där utvecklingen går framåt för dem i en väldig fart och nu kanske det behövs mer bränsle än det gjorde för en vecka sedan? Är det nu vällingen ska introduceras? Ammar du fortfarande som enda mål ska du kanske du börja att amma med kortare mellanrum före sänggåendet, så magen är full?

  2. Tar du upp ditt barn för fort?

  Jag brukade själv att ha en tendens till att ta upp mitt första barn för snabbt ur vaggan. Med nummer två och tre fick jag reda på att barnet ibland finner sig i att somna om, om du gosar med dem lite. Kanske du väcker din bebis helt om att plockar upp honom eller henne? Tänk på det nästa gång och försök att vänta lite innan du tar upp din baby och ammar.

   3. Är rummet för varmt?

  Återigen, en banal rådgivning, men när du är genomtrött kan det vara svårt att tänka klart. Min erfarenhet är att ett svalt nästan småkyligt, sovrum är det bästa för en baby att sova i. Var därför säker på att ventilera bra och lämna kanske fönstret lite på glänt. Tänk om en del av anledningen till att barnet vaknar, är att barnet helt enkelt har det för varmt?

  4. För mycket oväsen?

  Det är fullständigt normalt att ha barnets sovplats bredvid sängen i sovrummet, men det betyder också att det finns många ljud när man lägger sig, man hostar eller kanske ska upp och kissa under natten. Kan det tänkas att kunna väcka ditt barn? Om du har möjlighet, försök låta barnet sova i ett separat rum, med barnlarm självklart.

   5. Hur är det med din nattsömn?

  Självklart är det inte bara din baby som ska sova bra. Det gäller även dig. Är ditt sovrum svalt och utan blinkande skärmar? Och använder du nattkläder? Här kan mina amningsnattkläder vara en bra lösning. Jag har amningsnattlinnen i naturmaterial som gör det lätt för dig att amma utan att behöva sitta halvnaken och riskera bröstinflammation. Ett amningsnattlinne är enligt min mening en bra investering för din nattsömn. En liten lyx i vardagen, som bara är skönt att ha.

  Style SOFIA är vårt mest populära amningsnattlinne.

  Svart-vit- randigt amningsnattlinne i ekologisk bomull

  Svart-vit- randigt amningsnattlinne i ekologisk bomull

  Orange stribet ammenatkjole i økologisk bomuld

  Orange stribet ammenatkjole i økologisk bomuld

  Amningsnattlinne SEK 639,-

  • Ekologiska, naturliga material i lätt och behaglig kvalitet. Det kan fås i många vackra färger.

  Jag lägger även upp en bild på denna rosa amningstoppen. Det har inte mycket med nattsömn att göra, men det är en glad färg som passar de flesta människor. Den finns också i grönt som en klänning.

  Det finns också några som säger glada dagar ger goda nätter.

  Kram Adelaide

  Mörkgrön, ärmlös amningsklänning i bambu

  Mörkgrön, ärmlös amningsklänning i bambu

  Pink ammetop med læg ved bryst i bambus fibre

  Pink ammetop med læg ved bryst i bambus fibre

  Article Categories: Amningskläder
  Article Tags:
  Go Back
  • Bakom Milkers blogg

   Hej! Jag heter Adelaide, och det är jag som skriver Milkers blogg. På min blogg hittar du artiklar om amning, barn, familjeliv och mer. Själv är jag gift och har tre underbara barn. Det är jag som står bakom design, produktion och kundkontakt hos Milker.

  • Senaste inlägg

  • Följ oss på Instagram

   • Kategorier

   Registrera dig - och få de bästa erbjudanden först.

   Vid registrering belönas du 10 goda råd om amning.