De vanligaste orsakerna till avbruten amning

  Hejsan

  Det är visst ingen hemlighet att jag är en stark förespråkare för amning. Alla studier visar nämligen att vi får friskare , starkare och klokare barn när vi ammar.

  Därför vill jag framhäva tre saker som enligt min mening kan förstöra din amning.

  1. Du är för upptagen med andra saker

  Om det inte finns någon lugn och ro när du ammar kanske din baby inte kan hitta den ro och den tid som behövs. Om du,  till exempel,  är rastlös och bara sitter och kollar din mobiltelefon för att se nyheterna samtidigt med att du ammar. Då kan du ge den den rastlösheten vidare till ditt barn som kan resultera i att din baby inte får ätit tillräckligt. Var därför medveten om att du skall skapa en trygg och lugn miljö för din amning. Detta är särskilt viktigt när barnet är väldigt litet eller om du har en baby som är väldigt nyfiken eller lätt påverkas av yttre faktorer.

  2. Du blir uttorkad

  Om du inte dricker tillräckligt med vätska kan du riskera att det inte bildas tillräckligt mycket mjölk  eller att den inte smakar bra. Det är i alla fall min egen personliga erfarenhet. Se därför till att dricka rikligt med vatten.

  3. Du får bröstinfektion

  En kraftig bröstinfektion kan göra dig så sjuk att du måste sluta amma. Det bästa rådet är därför att hindra dig från att utveckla bröstinfektion alls. Rådet är egentligen väldigt enkelt. Håll dig varm. Exponera så lite hud som möjligt. Töm ett bröst helt åt gången.

  Några av de saker som kan förhindra bröstinflammation är amningströjor  (svensk länk saknas)och övriga amningskläder som håller dig varm.

  Här är några förslag:

  Svart / vit randigt amningsnattlinne i ekologisk bomull

  Svart / vit randigt amningsnattlinne i ekologisk bomull

  Supermjukt ekologiskt amningsnattlinne med rund hals och långa ärmar för de kalla nätterna. Den är gjord av 100% ull och går långt ner på benen så att du inte blir kall när du ska  upp och amma eller byta blöja på natten. Undvik förkylning och bröstinflammation med detta sköna ekologiska amningsnattlinnet. Både praktiskt och snyggt.

  Pris 599 SEK

  Köp det här

  Gör ett fynd med denna vackra amningströja.

  Svart / Vit amningströja med huva och blixtlås

  Svart / Vit amningströja med huva och blixtlås

  Svart och vit  randig amningströja med långa ärmar, huva och blixtlås. Amningströjan är gjord i 50% ull / 50% viskos, och är enkel och klassisk i sin design.

   Pris 449,50 SEK

  Köp den här

  Svart långärmad amningströja med omlott look

  Svart långärmad amningströja med omlott look

  Svart långärmad amningströja med omlott look

  Om du inte vill skylta med om att du just har fött barn och att du ammar är detta ett mycket säkert val. En svart amningströja som passar till allt och kan kläs upp eller ned. Det sköna med denna amningströjan är att den inte är tättsittande och att man inte på något sätt tänker på amningströja, den är gjord av en super skön bambujersey.

  Kan fås i flera färger och kostar  349,00 SEK

  Köp den här

  Article Categories: Amning · Amningskläder · Bröstinfektion
  Article Tags:
  Go Back
  • Bakom Milkers blogg

   Hej! Jag heter Adelaide, och det är jag som skriver Milkers blogg. På min blogg hittar du artiklar om amning, barn, familjeliv och mer. Själv är jag gift och har tre underbara barn. Det är jag som står bakom design, produktion och kundkontakt hos Milker.

  • Senaste inlägg

  • Följ oss på Instagram

   • Kategorier

   Registrera dig - och få de bästa erbjudanden först.

   Vid registrering belönas du 10 goda råd om amning.