Amning! Naturens geniala uppfinning

  Here I go again. Ja, jag vet att jag har en tendens att predika när det gäller amning. Men jag har bara så svårt att förstå varför någon frivilligt väljer att inte amma när alla studier visar att amningen ger klokare, friskare och starkare barn. Jag vet att för några går det bara inte att amma. Det är naturligtvis olyckligt, men det är bara så. Du ska inte ha dåligt samvete för att det inte går. Det är inte den situationen jag menar när jag talar om att inte amma.

  Nej, vad jag talar om är kvinnor som frivilligt slutar amma av okunnighet eller för att det är besvärligt eller för att det kan betraktas som icke önskvärt för omgivningen. Ett fenomen som börjat sprida sig i västliga världen, som t ex i England. Men fenomenet ses också i de fattigaste länderna i världen. Bland annat i Myanmar, där endast en fjärdedel av nyblivna mammorna ammar sina barn under de första sex månaderna. Det är en överraskande låg siffra, speciellt när man tänker på hur dyr mjölkersättningen är. Som tur är, så är PlanDanmark i just det området där de med rådgivning har fått flera mödrar att börja amma, så att man kan få utvecklingen att vända. Förmodligen har kvinnorna trott att modersmjölksersättningen varit bättre än deras egen mjölk. Vi måste övervinna den typen av okunnighet. Amning är naturens helt egna geniala uppfinning.

  I skandinavien är vi, lyckligtvis, väldigt bra på amning. Ja, jag tror till och med att vi nästan är världsmästare. Men vi måste hålla koll på utvecklingen och förespråka att amning är naturligt och att det också går bra att amma offentligt.

  Här är lite inspiration från mig till er ammande mödrar inför den kalla årstiden.

  Cool mamma i amningströja och ränder

  Svart / vit amningströja med huva och blixtlås

  Svart / vit amningströja med huva och blixtlås

  Du kommer vara en cool mamma i denna 2-i-1-modell. Amningströjan består av en svart och vit randig tröja med kofta och med huva. Designen är avslappnad och trendig och skriker inte amningströja. 2- i-1 är ett bra koncept för dig som inte vill skylta med att du ammar. Amningströjan är gjord för att se ut som en vanlig kofta med fickor, men när du öppnar blixtlåset, finns det ett extra framstycke och en amningsöppning under bysten, så att du smidigt kan amma ditt barn.

  Amningströjan är dessutom grymt bra för kvinnor med bröstinflammation, eftersom det faktiskt har 3 lager ull över bröstet så att bysten hålls varmt. Så var väl förberedd när du ska gå den kalla årstiden till mötes med denna härliga amningströja.

  Priset är SEK 1149,-

  Köp den här

   ——-

  Fin och varm amningsklänning

  Grå randig amningsklänning med chockrosa fickor

  Grå randig amningsklänning med chockrosa fickor

  Denna härliga amningsklänning med grå ränder och chockrosa fickor är både fin och varm. Amningsklänningen är gjord i en ullblandning av ull och viskos, och den går ned till knäna. Den är super snygg med ett par strumpbyxor/tights och långa stövlar. Denna amningsklänning har varit en av Milkers bästsäljare i flera år, och varje år får vi nya färgkombinationer.

  Priset är SEK 1149,-

  Köp den här

   ——

  Comfy amningsunderkläder – innerst inne

  Vit amnings-BH i bambu

  Vit amnings-BH i bambu

  Livet är alldeles för kort för amningsunderkläder som skaver eller passar dåligt. Denna amnings-BH i bambu- viskos, är å andra sidan en mjuk dröm som håller bysten på plats utan att trycka eller klämma. Designen är sportig och enkel utan för mycket spets eller andra detaljer, som kan skava och bula ut.

  Priset är SEK 189,-

  Köp den här

  This entry was posted in Amning · Amningskläder · Amningsunderkläder. Bookmark the permalink.
  Go Back
  • Bakom Milkers blogg

   Hej! Jag heter Adelaide, och det är jag som skriver Milkers blogg. På min blogg hittar du artiklar om amning, barn, familjeliv och mer. Själv är jag gift och har tre underbara barn. Det är jag som står bakom design, produktion och kundkontakt hos Milker.

  • Senaste inlägg

  • Följ oss på Instagram

   • Kategorier

   Registrera dig - och få de bästa erbjudanden först.

   Vid registrering belönas du 10 goda råd om amning.